فلسفه نماز خواندن

داستان های نماز

 

فلسفه خواندن نماز
امام هشتم درباره ی نماز فرمود :« لاٍنً فِی الصَّلاةِ الاِقرارَ بالرُّبوبیةِ»
نماز،اقرار به ربوبیت خداوند متعال است.
شرح: بسیاری از خود می پرسند ما چرا نماز می خوانیم و فلسفه خواندن نماز چیست؟ بدون تردید هیچ دستور و احکامی که از جانب خداوند صادر شدهاست بدون علت و فلسفه نیست،نماز نیز یکی از آنها است،نماز یکی از بهترین مصداق های پرستش است.هم پرستش قولی است و هم پرستش عملی. پرستش قولی است زیرا دارای اذکاری مانند قرائت حمد و سوره،ذکر رکوع و سجود و تسبیحات میباشد،و پرستش عملی است زیرادارای قیام،رکوع و سجود است،بنابراین پرستشی معنادار و باهدف است. انسان با نماز و پرستش،حقیقت بلکه حقایقی را ابراز می دارد.
یکی از مهمترین فلسفه های نماز ،توجه به ابعاد معنوی آن و ارتباط با خداوند است،قرآن کریم یاد خدا را علت اقامه ی نماز میداند. نماز اقرار به خضوع و خشوع در برابر معبودی بی نظیر است . اقرار به توحید و یگانگی خدا ،اقرار به مالک و صاحبی است که پرورش دهنده ی همه موجودات است و به اصطلاح قرآن،اقرار به «ربَ العالمین» است.امام هشتم در سخن فوق به مهمترین فلسفه نماز یعنی اقرار به ربوبیت اشاره می کند.با چنین اقراری خط بطلان بر همه «ربّ النوع ها»و خدایان باطل و بت هایی که به دروغ مورد پرستش قرار می گیرند کشیده می شود.جالب اینکه ما مسلمانان در شبانه روز حداقل در نماز های واجب ده بار به ربوبیت خداوند جهان آفرین اقرار می کنیم تا بفهمیم  هم خدای یگانه مالک و صاحب ما و همه ی موجودات است و هم پرورش دهنده ی آنها است.
با دقت در ریزه کاری ها و ظرافت موجودات هستی چه جاندار و چه بی جان متوجه می شویم که پرورش دهنده ی این موجودات چقدر عالم،حکیم و قدرتمند است.حرکت های زیبای ستارگان و سیارات که شب و روز و فصل های سال را تشکیل می دهند حیوان و انسانی که با یک نطفه پدید آمده ،پرورش یافته و تبدیل به یک موجود زنده بسیار شگفت انگیز شده است،این تنها با تربیت حکیمانه امکان پذیر است. موجود کوچکی مانند زنبور عسل دارای بال ،چشم،پا،دست،دهانت،نوع تغذیه و تولید بسیار زیبای عسل که شگفتی همه را بر انگیخته است و موجودی مانند شتر با جسمی بزرگ دارای کوهان و ویژگی های جسمی و اعضای بدن وی نیز تمام ویژگی های روحی ،عاطفی و احساسات و غرائز او شگفت انگیز و نا شناخته است همه و همه به ما می فهماند تمام ذرات جهان هستی از ناحیه ای موجودی قدرتمند و آگاه تربیت می شود که آن خداوندی است که مالک و صاحب و پرورش دهنده ی ما است و در نماز است که اقرار می کنیم ،همه ستایش ها از آن اوست،او پروردگار جهانیان است ،بخشنده و مهربان نسبت به همه بندگان،به ویژه مومنان است و او مالکیت مطلق در روز رستاخیز دارد ،پس شایسته است که در برابر چنین خدایی سر کرنش فرود آوریم ،تنها او را بپرستیم و از او یاری بجوییم و این همان اقرار به ربوبیت است.
منبع:کتاب نشانی بهشت نوشته آقای حسین علوی مهر
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





+نوشته شده در چهار شنبه 23 آذر 1390برچسب:,ساعت23:4توسط ر.ع | |